Sportevenement LCW coronaproof

dinsdag 1 september 2020

Nagenoeg zonder publiek gaat het Long Course Weekend in het Limburgse Reuver door ondanks de coronacrisis. Organisator Extra Leisure doet daarmee wat onmogelijk leek: een veilig zwem-, fiets- en hardloopevenement organiseren met alle aanpassingen en verkeersmaatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. De gemeente Beesel heeft de vergunning verleend voor het multisportweekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september.

Het zwemonderdeel van Long Course Weekend in Beesel op vrijdag vindt dit jaar plaats in de plas van recreatieparkDrakenrijk. Op zaterdag zijn start en finish van het fietsen op het Raadhuisplein in Reuver. Een dag later, op zondag, is het de beurt aan de hardlopers. Zij sluiten het weekend ook af onder de finishboog op het Raadhuisplein.

Gezondheidscheck, temperatuurmeting en zitplaatsen

“Elke deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting. Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is 1,5 meter afstand weliswaar geen eis, maar de onderdelen zijn van zichzelf al zo goed als coronaproof”, zegt Vincent van der Stouwe, organisator van LCW Holland - Beesel. “Ook wordt gevraagd familie en vrienden thuis te laten. De evenemententerreinen Drakenrijk en het Raadhuisplein in Reuver worden in samenwerking met de omliggende horecaondernemers niet helemaal hermetisch afgesloten voor publiek, maar er gelden horecarichtlijnen. Zijn alle stoeltjes bezet, dan wordt de toegang ontzegd. Bij Drakenrijk mogen gasten ook een eigen strandstoeltje meenemen en plek nemen. Op 1,5 meter afstand van elkaar.” Langs het fiets- en hardloopparcours geldt ook gewoon de inmiddels in de openbare ruimte gebruikelijke 1,5 meter afstandsregel.

‘Overwinnen is doorzetten’

Wethouder Marcel Roelofs: “Een bijzondere editie van Long Course Weekend met een extra lange aanloop. Met condities en restricties die het uiterste vragen van organisatie, atleten en publiek. Dit voorjaar besloten we samen met de organisator het evenement door te schuiven naar 18, 19 en 20 september 2020. Dat deed een enorm beroep op de flexibiliteit van de vele vrijwilligers, verkeersregelaars, ondernemers en alle sportievelingen die staan te trappelen om aan een zwem-, fiets- en/of hardloopevent deel te nemen. Maar elke atleet weet: overwinnen is doorzetten, juist als het moeilijk wordt. En het is ons, gewoon samen, gelukt.”

Over Long Course Weekend Holland – Beesel

LCW Holland - Beesel is een internationaal sportfestival en bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Naast de verschillende disciplines kunnen deelnemers ook kiezen uit verschillende afstanden. Disciplines en afstanden kunnen gecombineerd worden. De grootste uitdaging is de Full Long Course, op elk onderdeel de langste afstand.

De inschrijvingen, parcourskaarten en kaarten van de evenemententerreinen zijn te vinden op de website: www.lcwholland.nl.  De bewoners en ondernemers op en grenzend aan de parcoursen ontvingen binnenkort huis-aan-huis een brief over de (verkeers)maatregelen. Deze info staat ook op de site.