Gemeente hervat verkeersproef centrum Reuver

woensdag 19 augustus 2020

De in mei vanwege de coronacrisis opgeschorte verkeersproef in het centrum van Reuver wordt vanaf donderdag 27 augustus weer hervat. Drie maanden worden verkeerstellingen gedaan om inzicht te krijgen in het effect van de eerder dit jaar genomen verkeersmaatregelen.

Aantrekkelijk centrum

De verkeersmaatregelen zouden moeten bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het centrum van Reuver. Die staat onder druk, onder andere door leegstaande winkelpanden en het veranderende koopgedrag. Het winkelend publiek heeft veel last van verkeer tussen Venlo en Roermond over de Rijksweg dwars door Reuver.

Aanpassingen

Aanvankelijk startte de proef begin maart. Door de kort daarop afgekondigde corona-lockdown werd al snel duidelijk dat de uitkomsten niet representatief zouden zijn. Daarom besloot de gemeenteraad de proef uit te stellen. De verkeersmaatregelen bleven ondertussen wel in stand. Het gaat onder meer om eenrichtingsverkeer op een deel van de Rijksweg en Pastoor Vranckenlaan. Wel werden op verzoek van de gemeenteraad al een wegversmalling op de Rijksweg weggehaald en de fietsroute aangepast. De proef moet inzicht geven in het huidige verkeersaanbod, mogelijke alternatieven en betere doorstroming, bereikbaarheid en beleving. Naast de verkeersmetingen wordt ook onderzocht hoe ondernemers in het centrum en bewoners van de omliggende straten de verkeersproef ervaren.

Planning

Gebaseerd op de uitkomsten van de verkeersproef wordt naar verwachting in januari een
definitief besluit genomen over de verkeersroutering in het centrum van Reuver. De start van het definitief aanpassen van de straatinrichting staat vervolgens gepland nĂ¡ de kermis van 2021. In het voorjaar van 2022 wordt ook nieuw groen aangeplant.