Aanleg glasvezel start in buitengebied gemeente Beesel

woensdag 5 augustus 2020

Medio juli is aannemer SPIE gestart met graafwerkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Beesel. Binnenkort kunnen ruim tachtig woningen gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk.

Aannemer SPIE Nederland BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf). In het voorjaar is de aannemer bij aangemelde bewoners langs gegaan om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Dat is inmiddels zo goed als afgerond.

Graafwerkzaamheden

Medio juli zijn de graafwerkzaamheden in het buitengebied van Beesel en Reuver gestart. In totaal graven de ploegen van SPIE ongeveer 40 km smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er in de straat wordt gegraven, ontvangen bewoners een zogenoemde ‘graafbrief’ met meer informatie.

Verwachte planning

Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden eind september afgerond. Medio oktober start aannemer SPIE met het plaatsen van de huisaansluitingen. Daarna is het de beurt aan telecomaanbieders om te zorgen voor het signaal. Naar verwachting zijn alle aangemelde bewoners binnen de gemeente Beesel eind 2020 aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Meer weten?

Benieuwd hoe de aanleg in zijn werk gaat? Kijk op www.gavoorglasvezel.nl en vul de postcodecheck in voor meer informatie en het laatste aanlegnieuws.

Aannemer SPIE informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.

Tijdens de bouwvak ligt de aanleg tijdelijk stil en is SPIE niet bereikbaar. Vanaf 17 augustus kunnen bewoners weer terecht bij de klantenservice van SPIE.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice van DELTA Fiber Netwerk. Zij zijn bereikbaar op 088 - 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Vanaf 1 juli is Delta Fiber Netwerk de nieuwe naam van Glasvezel buitenaf. Lees meer op www.gavoorglasvezel.nl.