Pleinen Beesel, Reuver en Offenbeek één groot terras

vrijdag 29 mei 2020

Het gaat om de locaties Raadhuisplein (Reuver), Markt (Beesel), Keulseweg (Offenbeek). Geïnteresseerde horecaondernemers daar kregen woensdag 20 mei bezoek van wethouder Debbie Heesakkers (economische zaken) om de belangstelling te peilen en wensen te inventariseren. Daarna stelde de gemeente een team samen met deskundigen op het gebied van handhaving, vergunningen, verkeer en markt. Ook brandweer en politie dachten mee. Dat team beoordeelde de plannen van de horecaondernemers. Die maakten donderdag 28 mei een proefopstelling op de verschillende locaties om de uitwerking in werkelijkheid te zien.
Heesakkers: “De kasteleins kregen gelijktijdig gelegenheid om vragen te stellen over de RIVM-richtlijnen en de handhaving daarvan door de gemeente. Mooi om te zien hoe onze horecaondernemers de extra beschikbare ruimte aantrekkelijk gaan aankleden!”

Gedoogbeschikkingen

Om alles meteen netjes in een vergunning te regelen was de voorbereidingstijd te kort. Vandaag (vrijdag 29 mei 2020) hebben alle horecagelegenheden per mail een voorlopige toestemming voor hun plannen gekregen, met de afspraken die daarover met ieder van hen zijn gemaakt. Volgende week komen daar gedoogbeschikkingen voor in de plaats. Die gelden tot 1 oktober 2020, met het voorbehoud dat onverwachte ontwikkelingen rond het coronavirus geen roet in het eten gooien.

Verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen rond de pleinen in Beesel en Reuver moeten gevaarlijke situaties voorkomen. Zo wordt voorlopig op vrijdagen de Raadhuisstraat in Reuver afgesloten om ruimte te geven aan de weekmarkt. Die heeft meer vierkante meters nodig, om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Het zebrapad op de Rijksweg ter hoogte van de passage wordt verbreed. Voor Pinksteren was dat niet meer haalbaar, dat gebeurt volgende week.
In Beesel wordt de straat voor de Troubadour met een hek afgesloten, als het terras op het plein open is.