Terrassen Beesel en Reuver meteen open na positief kabinetsbesluit

donderdag 14 mei 2020

Horeca-ondernemingen rond Raadhuisplein (Reuver), Markt (Beesel), Keulseweg (Offenbeek) en aan de Duitse grens ontwikkelen samen met de gemeente Beesel plannen om meteen hun deuren te kunnen openen zodra de horeca onder voorwaarden weer open mag.

De horeca rond Raadhuisplein, Markt en Keulseweg heeft al aangegeven de pleinen daar graag voor een groter deel te willen benutten als terras. Zo kunnen gasten en bediening toch anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Voorwaarde is wel dat de verspreiding van het coronavirus dan nog steeds onder controle is. Het kabinet gaat tot nu toe uit van 2 juni, maar de horecabranche hoopt al met Pinksteren open te mogen.

Wethouder Debbie Heesakkers (Economische zaken) wil niet wachten met de voorbereidingen totdat het kabinet de knoop doorhakt. “Onze horeca heeft het heel zwaar, de mensen verlangen ernaar weer op een terrasje te kunnen zitten en de lente is al lang begonnen. Het plan moet klaarliggen, zodat het gemeentebestuur liefst nog op de dag van het kabinetsbesluit formeel toestemming kan geven en de terrassen open kunnen.”

Naast de ondernemers rond Raadhuisplein (o.a. Luxor, ’t oude Huys, Effe, Kwalitaria, Ronckenstein, Bakker Bart), Markt (o.a. Troubadour) en Keulseweg (o.a. Heukske, X-Baze) praat de gemeente ook al met horecagelegenheden aan de grens (Witte Stein, De Grens).
Heesakkers benadrukt dat natuurlijk de richtlijnen van het RIVM, kabinet en veiligheidsregio de kaders blijven bepalen. “Daarbinnen kijken we vooral naar wat er wél mogelijk is.”

Ook met bedrijven die actief zijn in dag- en verblijfsrecreatie is of gaat de gemeente in gesprek. Net als in andere sectoren dienen de ondernemers zelf een protocol op te stellen, waarin staat hoe hun bedrijf weer open kan met in achtneming van de corona-richtlijnen.