Dodenherdenking 4 mei 2020

woensdag 29 april 2020

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de coronacrisis is het niet mogelijk om de Dodenherdenking in gemeente Beesel vorm te geven zoals u gewend bent.

Herdenking Reuver en Beesel

De jaarlijkse herdenkingen in zowel kern Beesel als Reuver zijn dit jaar anders dan anders. Burgemeester Bob Vostermans staat samen met een klein gezelschap stil bij de oorlogsslachtoffers in Beesel en in Reuver. Vanzelfsprekend houden zij 1,5 meter afstand van elkaar.

Deze herdenkingen zijn zonder publiek en zullen op een iets ander tijdstip plaatsvinden dan u gewend bent. Later op de avond plaatsen wij op onze sociale mediakanalen een korte impressie van de herdenkingen.

Herdenk thuis

We roepen op om op 4 mei thuis te herdenken. U mag de vlag de gehele dag halfstok hangen. We nodigen geoefende bespelers van blaasinstrumenten uit om tijdens Nationale Herdenking het taptoe-signaal vanuit huis mee te spelen. Na de twee minuten stilte kunt u meezingen met het Wilhelmus.