Gevolgen tijdelijke stop huis-aan-huisinzameling oud papier

woensdag 1 april 2020

De gemeente Beesel heeft besloten de huis-aan-huisinzameling voor o.a. oud papier door verenigingen stop te zetten tot in ieder geval 1 juni a.s. Oud papier dat toch buiten is gezet kunnen we helaas niet ophalen.

We begrijpen dat dit een ongewone en misschien zelfs lastige situatie voor u kan zijn. Onderstaand lichten we dit besluit voor u toe.

Waarom een tijdelijke stop?

We willen ervoor zorgen dat onze vrijwilligers geen risico lopen op een besmetting met het coronavirus door het inzamelen van oud papier.

Tijdens het inzamelen is het namelijk niet altijd mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar en ten opzichte van inwoners te bewaren. Daarnaast is op dit moment nog niet duidelijk hoe het virus zich zo snel kan verspreiden en wat de rol van de materialen is waaraan het zich hecht, zoals oud papier en karton.

Wat betekent dat voor u?

Tot in ieder geval 1 juni a.s. zamelen de verenigingen geen oud papier in.

U kunt het oud papier naar het milieupark brengen en het zelf in de perscontainer deponeren. Wij vragen u hierbij wél dringend de richtlijnen van het RIVM aan te houden en 1,5 meter afstand van anderen te nemen.

Wanneer u voldoende ruimte heeft, kunt u eventueel het oud papier thuis bewaren totdat de inzameling aan huis weer opstart.

Brengen naar het milieupark heeft echter de voorkeur. Zo zorgen we er samen voor dat de toelevering aan de papierverwerkende-industrie doorgaat voor bijvoorbeeld de productie van toiletpapier. En we voorkomen logistieke problemen bij de opstart.

U heeft het oud papier toch buiten gezet, wat nu?

Het is voor de gemeente helaas niet mogelijk om het papier dat is buitengezet op te halen. Helaas ondervinden we allemaal in meer of mindere mate de gevolgen van de coronacrisis. Ook de gemeentelijke organisatie kampt met zieke werknemers waardoor onze capaciteit voor de uitvoering van onze taken kleiner is dan normaal.

Wij vragen u daarom vriendelijk het oud papier dat buiten staat weg te brengen naar het milieupark of binnen te zetten.

Hartelijk dank voor uw hulp en begrip! We doen het #gewoonsamen.