Maatregelen Corona verlengd tot en met 28 april

dinsdag 31 maart 2020

Voor de één misschien een geruststelling, voor de ander een bron van nieuwe zorgen. Er wordt veel van onze flexibiliteit gevraagd. Welke uitdagingen er ook op ons af komen, we gaan ze samen aan. Blijf elkaar digitaal opzoeken en kijk naar elkaar om, in het bijzonder naar kwetsbare mensen zoals ouderen en kinderen. Wees aardig en begripvol voor elkaar. Om met premier Rutte te spreken: “Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.”

We gaan opnieuw bekijken wat de verlenging van de maatregelen betekent voor de lokale situatie in onze gemeente. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie: www.beesel.nl/inwoners/coronavirus Houd afstand, blijf thuis en blijf gezond! We doen het #gewoonsamen

De belangrijkste punten uit de persconferentie van premier Rutte:

  • Bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 28 april: horeca en kappers blijven gesloten. Blijf binnen, werk thuis en doe boodschappen alleen.
  • Scholen blijven gesloten tot en met de meivakantie.
  • Maak geen plannen voor het paasweekend en de meivakantie, blijf thuis.
  • Na 28 april gaat niet alles tegelijk open maar gefaseerd, dit kan worden verlengd.
  • Een week van tevoren komt de Rijksoverheid met een eventuele nieuwe datum.
  • Evenementen blijven tot 1 juni verboden.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid