Extra maatregelen verkeersproef

woensdag 18 maart 2020

Naar aanleiding van het bericht over de verkeersproef in het centrum van Reuver ontvingen we diverse signalen over de mogelijke impact op de verkeersveiligheid. Verkeersveiligheid, in en rondom het centrum, gaat boven alles. We nemen ons deze signalen ter harte. Daarom hebben we bij de start van de verkeersproef extra maatregelen genomen om o.a. de verkeersveiligheid te borgen:

 • De aanleg van een zebrapad op de Pastoor Vranckenlaan ter hoogte van de supermarkt, het café en de markt.
 • Het tijdelijk opheffen van parkeerplaatsen aan de marktzijde van het Raadhuisplein vanwege verkeersveiligheid. Vanuit de parkeerplaatsen aan deze zijde is er minder uitzicht bij het verlaten van de parkeerplaatsen. Vandaar dat de keuze is gemaakt, deze parkeerplaatsen (18 in totaal) tijdelijk op te heffen.
 • Om het centrum goed bereikbaar te houden, vervangen we 20 bestaande parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gemeentehuis door blauwe zone-parkeerplaatsen. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren is in deze periode met parkeerschijf maximaal 2 uur toegestaan.

Parkeren


Voor parkeren in het centrum kunt u op de volgende plekken terecht:

Parkeren langer dan 2 uur

 • Karel Doormanlaan
 • Rustoord
 • Pastoor Vranckenlaan
 • Prins Hendrikstraat
 • Rijksweg
 • Stationsplein
 • Greswarenstraat

Parkeren korter dan 2 uur (met parkeerschijf) van maandag tot en met zaterdan van 10.00 tot 16.00 uur:

 • Parkeerplaats Plus
 • Pastoor Vranckenlaan
 • Raadhuisplein
 • Rijksweg
 • Sint Gerardusstraat
 • Wilhelminalaan
 • Stationsstraat

Invalide parkeerplaats en oplaadpunten:

 • Achterzijde gemeentehuis: 2x oplaadpunt
 • Voorzijde gemeentehuis: 1x invalide parkerplaats
 • Stationsstraat: 1x invalide parkerplaats
 • Wilhelminastraat: 2x invalide parkerplaats
 • Karel Doormanlaan: 1x invalide parkerplaats en 1x oplaadpunt
 • Parkeerplaats Plus: 3x invalide parkerplaats

Over de verkeersproef

Met de verkeersproef is er tijdelijk eenrichtingsverkeer op een deel van de Rijksweg. De borden ter plekke wijzen u de weg. Evenals verkeersregelaars die er op diverse momenten zijn. Met de verkeersproef willen we meer duidelijkheid krijgen over de huidige verkeersstructuur en mogelijke alternatieven in het centrum van Reuver en bovenal een (mogelijk) betere doorstroming, bereikbaarheid en beleving in de praktijk toetsen.

Hinder, ervaringen en suggesties

Mogelijk ondervindt u hinder van de tijdelijke, nieuwe verkeersinrichting. Deze horen we, evenals positieve ervaringen of suggesties via info@beesel.nl, via de balie van het gemeentehuis, telefoon 077 – 474 9292 of tijdens de informatieavond in april 2020. Datum en tijdstip volgen nog.

Van tijdelijke maatregel naar definitieve inrichting

Met de verkeersproef testen we een tijdelijke nieuwe inrichting voor het verkeer. Daarmee willen we uiteindelijk bijdragen aan het vergroten van de kansen voor een beter ondernemersklimaat en leefbaarheid én een fijnere beleving in het centrum van Reuver. De definitieve inrichting van het centrum van Reuver, inclusief de definitieve verkeersmaatregel, verwachten we eind dit jaar. Deze inrichting maken we in samenspraak met de gemeenschap.

Samen zorgen we voor een betere doorstroming van verkeer, bereikbaarheid en beleving van het centrum in Reuver. Hierbij gaat verkeersveiligheid, in en rondom het centrum, boven alles.