Evenement Weekend Magnifiek gaat niet door

donderdag 12 maart 2020

Komend weekend zou het evenement Weekend Magnifiek plaatsvinden van vrijdag 13 maart tot en met zondag 15 maart. Het evenement in Reuver is op advies van Veiligheidsregio Limburg-Noord afgelast.

De gemeente Beesel heeft na overleg met Veiligheidsregio Limburg-Noord en de evenementorganisatie PAR-T besloten Weekend Magnifiek niet door te laten gaan. Reden is het uitgebroken Coronavirus en het voorkomen van verdere verspreiding hiervan. Op basis van het afwegingskader evenementen van de Rijksoverheid is zowel door de Veiligheidsregio als de gemeente geconstateerd dat doorgang onverstandig is.

Veiligheid hoog in het vaandel

Betrokken partijen delen de mening dat het tegengaan van verdere verspreiding van het virus in de regio boven alles staat. Burgemeester Bob Vostermans: “We dragen samen de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van inwoners en bezoekers van onze gemeente. Met besmettingen in nabijgelegen gemeenten waarvan de bron nog niet bekend is, is het onverantwoord om Weekend Magnifiek door te laten gaan. Ik begrijp de vragen die we binnen krijgen van bezorgde ouders waarvan de kinderen naar het evenement zouden gaan en geef hen graag duidelijkheid. Met de kennis van nu is besloten de vergunning voor het evenement in te trekken, hoe vervelend ik dit ook vind voor de organiserende partijen en bezoekers.”

De gevolgen voor andere evenementen in de komende periode, wordt morgen tijdens een overleg van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besproken.