Vragen over uw WOZ-waarde? Bel de BsGW

dinsdag 10 maart 2020

De BsgW heeft u uw belastingaanslag gestuurd. Op dit aanslagbiljet staat de WOZ-waarde van uw huis. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Mijn WOZ-waarde klopt niet, wat moet ik doen?

Als u vindt dat uw WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, dan kunt u bellen met de BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

Maar er zijn toch ook gespecialiseerde bureaus?

Inderdaad, particuliere bureaus adverteren in deze periode actief om u te helpen bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw huis. Zij bieden u deze hulp gratis aan. Echter, de kosten die daarvoor gemaakt worden, worden door uw gemeente betaald. De gemeente moet deze bureaus namelijk een aanzienlijke vergoeding betalen als uw bezwaar gegrond wordt verklaard of als er fouten zijn gemaakt in uw aanslag. Ondanks dat niet alle ingediende WOZ-bezwaren succesvol zijn, is het indienen van bezwaarschriften voor deze bureaus een interessant verdienmodel.

Kosten gespecialiseerde bureaus alleen de gemeente geld?

Nee, omdat de kosten die gemeenten moeten maken uit gemeenschapsgelden worden betaald, is het ook voor uw portemonnee beter als u rechtstreeks bij BsGW bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde.

Bel daarom eerst met BsGW!

U beslist, maar wij raden u aan altijd eerst met BsGW te bellen. Zij helpen u graag en adviseren u over de juiste vervolgstap. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet correct is vastgesteld, passen zij die zo snel mogelijk aan. De eerste vier weken na ontvangst van de WOZ-beschikking zijn ervaren taxateurs van BsGW telefonisch direct bereikbaar. Om de waarde te bepalen kan het zijn dat BsGW ook een afspraak met u maakt om bij u ter plekke te komen kijken.

BsGW is telefonisch bereikbaar via 088 - 84 20 420 op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Of stuur uw bezwaar rechtstreeks in op de website van de BsgW.

Ik kom er met de BsgW niet uit, wat nu?

Mocht u er met de taxateur niet uitkomen, dan kunt ook zelf bezwaar maken bij BsGW tegen een te hoge of te lage WOZ-waarde. Dat kan gemakkelijk via uw persoonlijke pagina op de website van BsGW. Hier kunt u aangeven waarom u de waarde niet goed vindt en documenten (zoals foto’s of een taxatieverslag) bijvoegen. Doe dit binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking.