Opening Taalpunt Reuver

maandag 9 maart 2020

De drukbezochte opening van het taalpunt in de bibliotheek in de gemeente Beesel was een groot succes. Het Taalpunt is de plek waar mensen terecht kunnen voor vragen en advies over lezen, schrijven, rekenen en computeren. Dat de opening vele bezoekers trok laat zien dat er veel betrokkenheid is, en dat het onderwerp leeft in de gemeente. Afgelopen jaar hebben de gemeente Beesel, Synthese en de Bibliotheek Maas en Peel intensief samengewerkt aan een plan van aanpak. Samen met de bijdrage van de gemeente Beesel en de Provincie Limburg heeft dit nu geleid tot dit centrale Taalpunt voor alle inwoners.

Wethouders Bram Jacobs en Marcel Roelofs en de gedeputeerde Robert Housmans zijnĀ overtuigd van de toegevoegde waarde van dit Taalpunt. Er heerst immers nog veel schaamte over dit onderwerp en dat is niet nodig. Samen met de vrijwilligers wordt aan een sterk Beesels netwerk gebouwd waarin er voor gezorgd wordt dat iedereen mee kan doen.
Na de officiƫle opening namen de wethouders en de gedeputeerde deel aan gesprekken met de vrijwilligers en spraken de deelnemers over hun positieve ervaringen bij het Taalpunt.

Het Taalpunt in de Bibliotheek in Reuver is elke woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur geopend.