Sluiting drugspanden

donderdag 5 maart 2020

Burgemeester Vostermans heeft de beslissing tot sluiting genomen nadat er eerder in beide panden hennepkwekerijen werden aangetroffen. Op dit moment zijn er in totaal 4 woningen in de gemeente Beesel gesloten naar aanleiding van drugsvondsten.

Gevolgen sluiting
De panden mogen drie maanden lang niet betreden worden. Als drugs worden aangetroffen, zijn de gevolgen voor bewoners en eigenaren vaak groter dan men denkt. Buiten dat het pand niet meer betreden mag worden doordat de gemeente het pand sluit, kan er een strafrechtelijk onderzoek worden gestart. Ook  kan bij huurwoningen het huurcontract ontbonden worden. In geval van energiediefstal wordt de energie afgesloten. Ook kan je uitkering worden stopgezet en kan je hypotheekverstrekker gegronde redenen hebben om je hypotheek te beëindigen.

Meld een vermoeden
Heeft u het vermoeden dat ergens in de gemeente Beesel hard- en/of softdrugs worden geproduceerd of verhandeld? Meld het bij de politie, bijvoorbeeld via uw wijkagent of via 0900-8844.
Wilt u liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000.