Voorleesgemeente 2020

vrijdag 21 februari 2020

Donderdag 20 februari is onder leiding van BieBie, de leesgrage olifant van de bibliotheek, samen met de wethouders Marcel Roelofs (Beesel) en Anget Mestrom (Peel en Maas) het project ‘voorleesgemeenten 2020’ officieel van start gegaan.

Op een winderig veer, de plek die beide gemeenten met elkaar verbindt, vertelde Inge van Dongen, bibliotheekdirecteur, over het belang van voorlezen en de mooie voorleesactiviteiten die voor dit jaar op stapel staan. Beide wethouders toonden zich ware voorlees-ambassadeurs en voegden hier bevlogen hun eigen inzichten en ervaringen aan toe. ‘

Voorlezen is voor ieder kind zó belangrijk, je kunt eigenlijk niet zonder’, aldus Marcel Roelofs ‘het helpt je de wereld en jezelf te ontdekken en dat kan niet vroeg genoeg beginnen! Wij ondersteunen het boekstartcoach-project wat (jonge) ouders ondersteunt bij het voorlezen aan hun kinderen. Dat is waardevol voor de rest van je leven!’