Netwerk AED’s gemeente Beesel verder uitgebreid

donderdag 20 februari 2020

Recent is op de voorgevel van Café de Grens in Reuver een AED geplaatst. De AED is door Plus Savelkoul ter beschikking gesteld en geplaatst door medewerkers van de buitendienst van de gemeente. Daarmee komt het aantal apparaten binnen gemeente Beesel op 24. Gemeente Beesel heeft een goed dekkend AED netwerk, wat zowel in het belang is van de inwoners als de vele recreanten.

Wat is een AED?

Een AED is tegenwoordig op veel plaatsen beschikbaar, echter nog lang niet overal. De aanwezigheid van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De AED'S zijn geplaatst op plaatsen waar veel mensen komen zoals bij ondernemers, sportaccommodaties en zorg- en welzijnsaccommodaties.

Waarom is een AED belangrijk?

Op het moment dat iemand een hartstilstand heeft, telt elke minuut. Uit onderzoek blijkt dat de overlevingskans het grootst is als omstanders binnen zes minuten actie ondernemen.

  • Bel het alarmnummer 112.
  • Start met reanimatie en AED-gebruik.

Op het moment dat iemand een hartstilstand heeft, kan de aanwezigheid van een AED levensreddend zijn.

Meld je aan!

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Daarom is er in Nederland het oproepsysteem voor reanimatie www.HartslagNu.nl Ook jij kunt helpen. Meld je aan als burgerhulpverlener!

Locaties gemeente Beesel

Op de website van gemeente Beesel staat een overzicht van de locaties waar een AED beschikbaar is. Kijk welke AED het dichtste bij jou in de buurt is.