Reconstructie tankgracht en loopgraaf

dinsdag 18 februari 2020

Gemeente Beesel neemt, samen met de gemeenten Roermond en Brüggen en de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, deel aan het Euregionaal project ‘Grenzgeschichte(n) 2’. Doel van het project is om verhalen uit de Tweede Wereldoorlog meer beleefbaar te maken. Dat doen we bijvoorbeeld door ooggetuigen verhalen te laten vertellen én door het beschermen, behouden en/ of zichtbaar maken van bodemschatten uit die periode.

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats in bosgebied De Bercken. In het bos reconstrueert de onderhoudsdienst van de gemeente in samenwerking met de Heemkundevereniging een tankgracht en loopgraaf. Door de aanleg van een bruggetje over de tankgracht krijgt u nog beter een indruk van dit verdedigingswerk van de ‘Maasstellung’, onderdeel van de Maas-Rur-Stellung.

Na afronding van de werkzaamheden lanceren we in het voorjaar een app. In deze gratis app staat een aantal fiets- en wandelroutes door de drie gemeenten. Zo worden de verhalen weer levendig.