Drakenrijk nieuwe zwemlocatie LCW

donderdag 13 februari 2020

Het zwemonderdeel van Long Course Weekend in Beesel vindt dit jaar in de plas van recreatiepark Drakenrijk plaats en niet zoals vorig jaar in de Dode Maasarm.

Long Course Weekend Holland – Beesel (LCW), een evenement voor iedereen die eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines, vindt plaats in het weekend van 15 tot en met 17 mei. Om een en ander mogelijk te maken in de plassen van Drakenrijk wordt de dam die tussen de twee plassen ligt verwijderd. De werkzaamheden hiervoor zijn inmiddels gestart.  

Niet alleen de zwemmers van LCW Holland - Beesel zijn straks te gast in Drakenrijk.  Op 13, 14 en 15 mei maken ongeveer 750 basisschoolleerlingen, onder meer uit het Duitse Brüggen, gebruik van het recreatiepark. Dit zijn Ton Derks, ondernemer achter Drakenrijk, en verantwoordelijk wethouder Marcel Roelofs van de gemeente Beesel overeengekomen.

LCW Holland - Beesel is een internationaal sportfestival en bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Verspreid over drie dagen. Naast de verschillende disciplines kunnen deelnemers ook kiezen uit verschillende afstanden. Disciplines en afstanden kunnen gecombineerd worden. De grootste uitdaging is de Full Long Course, op elk onderdeel de langste afstand.

Inschrijvingen zijn inmiddels geopend en zijn mogelijk via www.lcwholland.nl.