Afscheid Wil Rutten

dinsdag 28 januari 2020

Maandag 27 januari was voor Wil Rutten de laatste dag als waarnemend burgemeester van de gemeente Beesel. Na afloop van de reguliere raadsvergadering vond een informeel afscheid plaats.

Rutten was ruim 7 maanden waarnemend burgemeester. Nadat hij door Gouverneur Bovens is aangesteld is hij vanaf 11 juni 2019 aan de slag gegaan. Hij vervulde de rol van waarnemer als gevolg van het vertrek Petra Dassen. Zij verliet Beesel na ruim 8 jaar om burgemeester te worden in haar geboorteplaats Kerkrade.

De gemeente Beesel is de heer Rutten zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij het waarnemerschap heeft ingevuld. Met zichtbaar plezier en met ervaring in het omgaan met mensen en partnerorganisaties. Die nieuwe verbindingen die onder zijn voorzitterschap gelegd zijn worden gekoesterd en vormen een basis voor de toekomst.

Die toekomst start op 28 januari onder leiding van Bob Vostermans. De heer Vostermans wordt om 17.00u door de gouverneur geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Beesel.