Claudia Striekwold eerste ambassadrice LCW Holland – Beesel

woensdag 22 januari 2020

Ze is al jaren een graag geziene deelneemster bij vele tri- en duathlons in Nederland en buitenland. Een veelvraat wat betreft wedstrijden, een avonturierster en immer in een goed humeur en goedlachs. De Striek, alias Claudia Striekwold.

Sommige jaren vol in de strijd voor kwalificatie voor het WK IRONMAN in Kona, andere jaren bijzondere wedstrijden opzoekend in de wereld, maar levend voor haar sport; triathlon.
Van beroep actief als docent lichamelijke opvoeding, lid van het Fusion Triathlon Team, enthousiast, hyper, lekker maf, veelzijdig, promotor van de triathlonsport en voor velen een sportvriendin.

Waarom vind je het belangrijk ambassadrice te zijn voor Long Course Weekend?

Ik was zeer verrast toen ik benaderd werd, me wel afvragend waarom er geen profatlete gevraagd werd. Maar juist het kunnen conformeren aan iemand die de sport als (oké, beetje uit de hand gelopen) hobby doet met er naast een baan, huishouden, en (op sommige momenten) sociaal leven, vond ik wel herkenbaar in de tijd dat ik me serieus ging bezig houden met dit wereldje. Het kunnen uitdragen waarom ik zo veel plezier beleef aan triathlon en alles er om heen, vind ik tof om via deze weg te kunnen delen en anderen te enthousiasmeren.

Lees het hele interview met Claudia Striekwold op de website van LCW Holland-Beesel.

Claudia Striekwold wielrennend door de bergen.