Project FUTURE

donderdag 2 januari 2020

FUTURE is een project van zes samenwerkende gemeenten in Noord Limburg en de provincie Limburg in het kader van het actieprogramma de maatschappelijke diensttijd. Met het project willen we jongeren verbinden aan organisaties.

De jongeren zetten hun talenten/skills in om organisaties te ondersteunen of te helpen met werkzaamheden en taken die nodig zijn. Bij FUTURE richten we ons daarom niet alleen op het belang voor de jongeren, maar zeker ook op het belang voor de organisaties, een win-win situatie dus. Naast dat het jongeren werkervaring brengt, werken ze ook aan hun perspectief. Voor de organisaties geldt dat ze er een extra “paar handen” bijkrijgen.

Om het project vorm te kunnen geven, kijken wij niet alleen in onze eigen “kaartenbakken” maar zoeken wij ook jongeren op. Daarom deze oproep:

FUTURE
Durf jij het aan om samen met ons een kijkje te nemen in jouw toekomst?
Wil je daarnaast iets goeds doen voor de samenleving?
Project FUTURE laat jezelf ontwikkelen in het vakgebied dat jij leuk vindt!

Hou jij van sport, cultuur, welzijn, techniek of natuur?
Project FUTURE geeft jou de kans om 26 weken aan de slag te gaan bij een toffe maatschappelijke organisatie naar jouw keuze. Heb je nog geen idee waar jouw hart ligt. Dan is dit je kans; Tijdens Project FUTURE ga je van alles ontdekken.

Waarom Project FUTURE?
Je leert jezelf goed kennen, talenten ontdekken, skills verbeteren en maakt nieuwe vrienden. Let’s work on (y)our FUTURE together!

Wat ga je doen?
Je gaat 20 tot 28 uur per week aan het werk bij een maatschappelijke organisatie naar keuze. Je bent onderdeel van het team. Dat betekent ook jouw mening ertoe doet. Je mag je mening geven over het werktraject, meedenken over programmaverbeteringen en jouw opgedane kennis en ervaring delen. Tijdens jouw Project FUTURE ga je jouw talenten ontdekken en hands-on werkervaring opdoen. Daarnaast kom je samen met je groep en coach om alles te bespreken en ervaringen te delen.


Wat levert het op?
• Startweek
• Verbeter jouw skills
• Ontdek nieuwe skills
• Ontdek jouw dromen
• Maak kennis met jouw beroep
• Een mooier CV
• Je leert veel mensen kennen
• Certificaat
• Coaching
Wie doen er mee?
Tijdens Project FUTURE leer je andere jongeren kennen. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar met verschillende culturen, opleidingen en interesses doen mee. Of je nu man of vrouw bent, miljonair of geen miljonair, wel of niet een studie volgt, Marokkaans of Pools bent, bij project FUTURE is iedereen welkom.

Coach
Je krijgt je eigen coach toegewezen die je persoonlijk begeleidt bij het hele traject. Deze coach werkt bij dezelfde organisatie als waar jij komt te werken, dus is ook jouw collega. Zo kun je met elke vraag gemakkelijk terecht bij jouw coach, iemand waar je veel van kunt leren dus. Vergeet echter niet dat iedereen van elkaar leert en dus ook jij je kennis en kunde kan delen.

Aanmelden
Interesse of vragen neem dan contact op met Danny Hommen van Wel.Kom, 06-35119903, d.hommen@welkom.nu