Verruimde mogelijkheden zorgverzekering voor minima

maandag 18 november 2019

Gemeente Beesel verruimt de mogelijkheden voor mensen met een laag inkomen om gebruik te maken van een collectieve verzekering. De belangrijkste wijziging is dat de bijdrage van de gemeente Beesel per 1 januari 2020 met 10 euro omhoog gaat per afgesloten verzekering. Voor inwoners met een laag inkomen wordt een collectieve verzekering dus 10 euro goedkoper dan voorheen. Om voor minimaregelingen in aanmerking te komen mag de inwoner een hoger inkomen hebben dan de bijstandsnorm (120%). Daarnaast wordt er niet meer gekeken naar vermogen zoals een eigen huis. Concreet betekent dit dat het afsluiten van een collectieve verzekering via de gemeente Beesel toegankelijker wordt voor mensen met een laag inkomen.

De zorgverzekeraars hebben in november hun premies bekend gemaakt. Wilt u meer informatie over de maandpremie, of wilt u weten of u voor onze collectieve verzekeringen in aanmerking komt? Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de gemeentepolis op www.gezondverzekerd.nl.