Bob Vostermans voorgedragen als burgemeester van Beesel

vrijdag 1 november 2019

Bob Vostermans is op vrijdag 1 november voorgedragen als nieuwe burgemeester van Beesel.

De gemeenteraad van Beesel heeft de heer Vostermans (37) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Beesel. De raad heeft dit besluit op 1 november genomen in een besloten raadsvergadering. Na afloop hiervan is de voordracht van de nieuwe burgemeester van Beesel in een openbare raadsvergadering bekrachtigd en bekend gemaakt.

Bob Vostermans is op dit moment wethouder in de gemeente Horst aan de Maas. Hij begon zijn bestuurlijke loopbaan als raadslid van de gemeente Arcen en Velden. Hij is getrouwd, woont thans in Sevenum en heeft 2 kinderen.

De gemeenteraad omschrijft Bob als krachtig, ontwapenend, sociaal, open en transparant met een groot inlevingsvermogen en een natuurlijk leiderschap. Met zijn verfrissende karakter en charismatische uitstraling kan hij de rol van burgervader op excellente wijze vervullen. Dhr. Vostermans is “gewoon anders” en past daarmee perfect in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel.

Tijdens de twee selectiegesprekken heeft dhr. Vostermans de vertrouwenscommissie op een zeer krachtige en ontwapenende wijze inzicht gegeven in zijn persoonlijkheid, inzichten en drijfveren. Zijn open en enthousiaste wijze van communiceren heeft er aan bijgedragen dat er vanaf het allereerste moment sprake was van een sterke ‘klik’ met de vertrouwenscommissie.

De heer Vostermans beschikt over een hoog intellectueel niveau, gedegen bestuurlijke kwaliteiten en een aansprekende visie t.a.v. de kracht van kleine gemeenten. Hij bleek uitstekend in staat om zijn strategische visie en zienswijze over te brengen op de leden van de vertrouwenscommissie. Daarbij gaf hij meermaals blijk van zijn kennis van het bestuurlijke speelveld op lokaal, regionaal en provinciaal niveau. De heer Vostermans is vernieuwend in zijn gedachtengoed en toont zich benaderbaar voor alle lagen van de bevolking. Naar verwachting zal hij daarmee op uitstekende wijze invulling geven aan de rol van burgervader.

De vertrouwenscommissie heeft 2 gesprekken gevoerd met de heer Vostermans en hem unaniem geschikt bevonden voor invulling van de burgemeestersvacature in de gemeente Beesel.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. De benoeming geschiedt bij Koninklijk Besluit.

Foto: Nieuws uit Horst aan de Maas