Nacht van de nacht

vrijdag 6 september 2019

Ontdek hoe spannend en mooi het donker is

Al eens in het donker door het bos gelopen en ontdekt wat er allemaal leeft? Of spoken en bosgeesten ontmoet? Of een candle light diner beleeft? Je kunt het allemaal meemaken tijdens De Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober.

Wat is de Nacht van de Nacht?

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het laatste weekend in oktober wordt georganiseerd door de Milieufederaties en Stichting Natuur & Milieu. Het evenement wordt georganiseerd om mensen bewust te maken van hoe belangrijk het is dat het donker is. En mensen te informeren over de schadelijke effecten van licht voor mens en dier. Op honderden plaatsen in Nederland worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd.

En Beesel doet ook mee!

In Beesel doen we ook weer mee. Dat doen we met een aantal acties:

  • We maken de gemeente donkerder door het doven van de aanstraalverlichting van gemeentelijke gebouwen en kunstwerken;
  • We vragen bedrijven om reclame- en sierverlichting te doven;
  • We roepen inwoners op om sier- en buitenverlichting te doven;
  • In samenwerking met verenigingen organiseren we leuke activiteiten;
  • We plaatsen informatieve stukjes in de Gemeente-Info;
  • Met posters en flyers vragen we om aandacht voor de Nacht van de Nacht.

Wat kun jij doen?

Doe thuis ook het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Kijk eens naar de sterrenhemel hoeveel meer sterren je ontdekt als het echt donker is. Kijk eens in je tuin of je vleermuizen of andere nachtdieren ziet. Doe mee aan een activiteit of organiseer zelf een activiteit!

De activiteiten die in onze gemeente plaats vinden vermelden we in de Gemeente-info en op de website en facebookpagina van de gemeente.

Landelijke activiteiten

In heel het land vinden activiteiten rond de Nacht van de Nacht plaats op zaterdag 26 oktober. Wil je weten welke activiteiten elders in het land worden georganiseerd? Kijk op www.nachtvandenacht.nl.