Subsidie energiebesparing eigen huis

maandag 26 augustus 2019

Wil je je eigen huis isoleren en daarmee energiezuiniger maken? Dan kun je vanaf 2 september weer gebruik maken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) van de Rijksoverheid.
Met deze subsidieregeling kunnen woningeigenaren subsidie krijgen voor het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en/of glas. Voorwaarde is dat er twee of meer isolatiemaatregelen uitgevoerd worden. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

Wie kan subsidie aanvragen?

Je kunt alleen subsidie krijgen als je eigenaar van het huis bent én er zelf woont (je bent eigenaar én bewoner). De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies of met een lening, bijvoorbeeld de provinciale stimuleringslening Duurzaam thuis.

Waar aanvragen?

Goed om te weten: de subsidieregeling geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus zijn genomen. Je kunt de aanvraag echter pas indienen vanaf 2 september. Op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh vind je de voorwaarden en het aanvraagformulier.