Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend zijn!

maandag 12 augustus 2019

De gemeente Beesel sluit zich aan bij de landelijke ambitie van de Rookvrije Generatie om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding om te gaan roken en met goede voorbeelden om zich heen. Helaas is het hard nodig hier aandacht voor te vragen. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar.

Gemeente Beesel heeft samen met onderwijs en verenigingen de eerste stappen gezet. Verschillende locaties in de gemeente zijn rookvrij geworden en dat is te zien aan de ‘Hou ’t Samen Rookvrij bordjes’. Heeft u ze al gezien?

De komende tijd laten we zien om welke locaties het gaat. De eerste in de rij is Sporthal De Schans.