Burgernet is vernieuwd: meld u aan!

maandag 12 augustus 2019

Burgernet is een vorm van samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Het wordt steeds vaker met succes ingezet: heterdaadacties worden opgelost en vermiste personen worden teruggevonden.

Burgernet werkt heel eenvoudig: deelnemers ontvangen een bericht/oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Zien deelnemers iets? Dan bellen ze rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip.

Deelnemen kan via de Burgernetapp, via Twitter, via sms- of spraakberichten en sinds kort ook via Facebook Messenger. Ook nieuw is het gebruik van foto’s: de politie kan een foto meesturen met het bericht en deelnemers kunnen via de app ook foto’s aan de meldkamer sturen.

Meld u aan!

Wilt u meer informatie over burgernet of heeft interesse om u aan te melden? Kijk op www.burgernet.nl! Zo zorgen we samen voor een veilige buurt!