Help mee en doe alleen kleding in de kledingcontainer!

maandag 22 juli 2019

In onze gemeente kun je bij de milieustraatjes en scholen oude kleding in de kledingcontainer kwijt. Zo krijgt jouw oude kleding en textiel een tweede leven. Kledinginzamelaar Sympany brengt de kleding naar een sorteercentrum, waar alle kleding wordt gesorteerd.

Niet meer geschikt voor hergebruik

In de media heb je misschien al gehoord of gelezen dat de kledinginzamelaar steeds meer restafval tussen de kleding vindt. Helaas is dit ook in onze gemeente het geval. In de maand juni bijvoorbeeld zat er 10% restafval tussen de kleding. Hierdoor wordt veel kleding afgekeurd, omdat het niet meer geschikt is voor hergebruik. Het vervuilde textiel wordt afgevoerd en verbrand samen met het restafval. Dit betekent een verspilling van grondstoffen en minder opbrengst voor de goede doelen van Sympany. Voor de medewerkers, veelal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt het werk er zo ook niet leuker op.

Op weg naar schoner!

In onze gemeente scheiden de meesten goed en vinden het vanzelfsprekend om alleen kleding/textiel/schoenen in de kledingcontainer te doen. Er zijn jammer genoeg ook een aantal personen die restafval in de kledingcontainer gooit. Hierdoor raakt veel kleding vervuild. We blijven streven naar zo veel mogelijk hergebruik van de verschillende afvalstoffen waaronder kleding. Op weg naar een schonere kledingscheiding hebben we jouw hulp hard nodig. Biedt kleding/textiel aan in een goed gesloten zak. En gebruik de container alleen waarvoor hij bedoeld is.

Deel jouw antwoord

Vind jij het scheiden van afval lastig? Wat helpt jou om beter te scheiden?
Wil je jouw antwoord met ons delen, meer weten of met ons in gesprek? Of heb je een goed idee? Laat het ons weten! Stuur je bericht naar info@beesel.nl (t.a.v. mw. C. Beerens) en ik neem contact met je op.