Houd jij onze speelplek schoon!?

maandag 1 juli 2019

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat we weer graag buiten zijn. Ook kinderen spelen weer meer op straat, in speeltuintjes en op speelveldjes. En dat doen ze het liefst op een schone plek. Dat is een plek zonder hondenpoep!

Opruimers bedankt!

Voor het merendeel van de hondenbezitters is het gelukkig vanzelfsprekend om de uitwerpselen die hun hond achterlaat op te ruimen. Daar zijn veel buurtbewoners u dankbaar voor. Een aantal hondenuitlaters zorgt helaas nog voor veel overlast. Op die plekken is het minder fijn spelen en wonen. Met stinkende schoenen thuis komen of de klas bevuilen door poep onder de schoenen, daar wordt niemand blij van.

Boodschap voor de niet-opruimers

Het mag duidelijk zijn dat niemand zit te wachten op deze vorm van vervuiling. We maken allemaal gebruik van de openbare ruimte, dus moeten we rekening houden met elkaar. Op verschillende plekken staat de boodschap voor de niet-opruimers gespoten op de stoep: ‘Een beetje baas ruimt op’. Hier vraagt de buurt uw aandacht voor de overlast.

Samen met de buurt

Heb je zelf in je buurt ook overlast van hondenpoep? En is er nog geen aandacht voor? Praat erover met buurtbewoners en laat de buurt weten dat hondenpoep niet in de wijk thuis hoort. Maak zelf posters of bordjes, wellicht samen met de kinderen. Zelf actie ondernemen werkt vaak het best. Heb je hulp nodig of wil je de afbeeldingen gebruiken, laat het ons dan weten (info@beesel.nl).