Noord-Limburg wil Gezondste Regio worden

vrijdag 14 juni 2019

De agenda is opgesteld om, kort na de Provinciale Statenverkiezingen, een lijst met concrete regionale projecten aan te bieden aan de Provincie. De acht gemeenten in Noord-Limburg zoeken daarmee de samenwerking op met de inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden zoals de Provincie Limburg, het Rijk en het Duitse Noordrijn-Westfalen.

Het hoogste doel van de samenwerking is dus om de gezondste regio van Nederland te worden. Hierbij maakt de regio Noord-Limburg gebruik van haar sterke punten: economische ontwikkeling op het gebied van agrofood, logistiek, maakindustrie, vrijetijdseconomie en kennisontwikkeling met een accent op voedsel en gezondheid.

De investeringsagenda heeft geleid tot nieuwe energie in de samenwerking van de acht Noord-Limburgse gemeenten. Hierdoor is de samenwerking voor de komende jaren voorzien van een duidelijke agenda met nieuw enthousiasme. Meer informatie over de investeringsagenda is te vinden op www.gezondsteregio.nl