Burgerhulpverlener

maandag 27 mei 2019

Word ook Burgerhulpverlener! Als elke seconde telt …

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Burgerhulpverleners zijn cruciaal in deze eerste kritieke minuten. Op dinsdag 4 juni a.s. organiseert de gemeente Beesel samen met ambulancezorg Limburg Noord en 2 lokale ambassadeurs een informatieavond over burgerhulpverlening. Deze avond vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in zalencentrum De Schakel in Reuver.

Dekkend netwerk in de gemeente Beesel

In de gemeente Beesel zorgen 187 burgerhulpverleners #gewoonsamen voor een dekkend netwerk. Elke vrijwilliger is meer dan welkom. En ook nodig om het netwerk dekkend te houden! Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, des te beter. Voorwaarde is dat je een erkende reanimatietraining hebt gevolgd en dat je ieder jaar een opfriscursus volgt. De gemeente Beesel organiseert de opleiding en herhalingslessen voor burgerhulpverleners.

Meer weten? Kom naar de informatieavond

Heb je interesse of vragen? We zien jullie graag op de informatieavond van 4 juni! Natuurlijk kun je bij vragen ook contact opnemen met de gemeente Beesel via emailadres Lindy.Simons-Saelmans@beesel.nl of via telefoon nummer 077-4749292.

Wij hopen op jouw hulp, als elke seconde telt.

poster burgerhulpverlening. 1. Registreer je als burgerhulpverlener. Hartstilstand in de buurt? Ontvang een oproep. Ga naar de locatie. Reanimeer. Zorgverleners nemen het over.