Duathlon voor basisscholen in Beesel!

maandag 13 mei 2019

Rennen – fietsen – rennen in het kader van Long Course Weekend Holland – Beesel

Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei gaan de kinderen van OJBS de Triolier, BS Bosdael en BS Het Spick een duathlon afleggen. Sinds bekend is dat Long Course Weekend (LCW) naar de gemeente Beesel komt, is het idee ontstaan om de jeugd te inspireren met deze mooie tak van sport.

Samen Fit!

In de gemeente is er veel aandacht voor de beweging (Gewoon) Samen Fit! Daarbij vinden we beweging en gezondheid belangrijk, met jezelf centraal. Logisch, dat we onze jeugd (van groep 3 tot en met 8) laten ervaren dat bewegen energie kan geven, zorgt voor ontmoeting met andere kinderen en bovendien gezond is. Om deze ervaring mee te geven is het belangrijk dat iedereen mee kan doen! Met rennen en fietsen kan dat.

Clinics tijdens de gymlessen

Om mee te kunnen doen is een goede voorbereiding belangrijk. In samenwerking met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) hebben de kinderen twee clinics gehad over rennen en fietsen en ook belangrijk: hoe te wisselen van onderdeel. Het enthousiasme en de energie van de kinderen spatten ervan af! Daarnaast leent de activiteit zich goed om anderen te helpen en aan te moedigen, iets wat net zo belangrijk is.

Kom jij ze aanmoedigen?

Het programma op donderdag 16 mei vindt plaats tussen 09.00 en 15.00 uur en op vrijdag 17 mei tussen 09.00 en 13.00 uur bij het terrein van WSV De Draekevaarders in Rijkel. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de sportieve jeugd van de gemeente Beesel.

Start Long Course Weekend Holland – Beesel

Na de duathlon van de basisscholen, start op vrijdagmiddag 17 mei Long Course Weekend Holland – Beesel. Met op vrijdag zwemmen (ook in Rijkel), zaterdag 18 mei fietsen en zondag 19 mei hardlopen. Zie voor meer informatie www.lcwholland.com.