Komt u 9 mei mee naar de grens?

maandag 29 april 2019

Strategische samenwerking Beesel-Brüggen

Komt u 9 mei mee naar de grens?

Gemeente Beesel en buurgemeente Burggemeinde Brüggen zullen op 9 mei 2019 een strategische samenwerking ondertekenen. We willen grenzen slechten, kansen grijpen en verbindingen maken. Passend bij Beesel, Gewoon anders, Gewoon samen.

Goede buren

Beesel en Brüggen zijn buurgemeenten. Vanaf het centrum van Reuver naar het centrum van Brüggen is het 11 kilometer. Hoe goed kennen we onze buurgemeente? De inwoners van Bruggen, of bijvoorbeeld Bracht? En wat kunnen we doen om de samenwerking te optimaliseren?

Europa en Europese samenwerking zijn belangrijk maar vaak abstracte begrippen. Deze zaken worden concreet in de samenwerking tussen Beesel en Brüggen. We willen inwoners, organisaties en bedrijven dichter bij elkaar brengen. In kleine en grotere projecten gaan we samen aan de slag. Niet alleen als gemeentes, maar ook inwoners, instellingen, bedrijven en verenigingen worden gestimuleerd mee te doen en zelf initiatieven te ontplooien. Zo leren we elkaar ook steeds beter kennen.

Fietsen

Om het belang van de samenwerking te onderstrepen zal Petra Dassen vanaf het Raadhuisplein in Reuver naar de grens fietsen. We zullen rond 17.15 uur verzamelen en om 17.30 uur naar de Witte Stein fietsen. U bent van harte welkom om hier bij aan te sluiten! Vanuit Burggemeinde Brüggen zal burgemeester Frank Gellen met een stoet naar de Witte Stein gaan.

Programma

Het officiële programma start om 18.30 uur met een woord van welkom door burgemeester Petra Dassen, Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Frank Gellen. Om het belang van de samenwerking te onderstrepen zullen ook Staatsecretaris Raymond Knops en de Minister für Bundes- und Europaangelegenheiten sowie Internationales van NordRhein Westfalen, Dr. Stephan Holthoff-Pförtner kort het woord aan de aanwezigen richten.

Hoogtepunt van het programma is het ondertekenen van een oorkonde door beide burgemeesters onder muzikale begeleiding van de Europahymne en de onthulling van een partnerschapsbord met gezamenlijk logo. Na afloop hiervan is een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. De bijeenkomst duurt tot circa 20.30 uur. We hopen van harte u op 9 mei aan de grens te mogen ontmoeten.