Dodenherdenking 2019

dinsdag 23 april 2019

Op zaterdag 4 mei herdenken we in de gemeente Beesel allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Ook staan wij stil bij hoe belangrijk vrijheid is en dat we hier samen aan moeten blijven werken. Burgemeester Dassen nodigt u uit om deel te nemen aan de herdenkingen.

In de gemeente Beesel vinden twee herdenkingen plaats. Eén officiële Dodenherdenking in de St. Lambertuskerk in Reuver en één herdenking in de kern Beesel.

Officiële dodenherdenking gemeente Beesel

Om 19.30 uur start de officiële herdenking van de gemeente in de St. Lambertuskerk in Reuver. Het college van burgemeester en wethouders is aanwezig bij deze officiële herdenking. De herdenking vindt plaats onder muzikale begeleiding van het Reuvers Mannenkoor. Om ongeveer 19.55 uur volgt een korte stille tocht naar de begraafplaats. Daar zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, gevolgd door het Wilhelmus. Na afloop van de officiële herdenking is iedereen van harte welkom in het gemeentehuis voor koffie/thee en een stukje vlaai.

Dodenherdenking kern Beesel

Daarnaast is er op 4 mei om 18.30 uur een herdenking in de St. Gertrudiskerk in Beesel. Deze herdenking wordt georganiseerd door Kernoverleg Beesel en haar Toekomst. Het dagboek van Mia Heldens-Bongaerts staat centraal tijdens de jaarlijkse herdenking aan de oorlog 1940-1945. Gedurende de hele evacuatietijd heeft ze iedere dag hierin geschreven.
Aansluitend aan de herdenkingsdienst in de kerk vindt er een plechtigheid plaats bij het graf van Flight Sergeant Henry John Hiscox, bemanningslid van de neergestorte Lancaster bommenwerper, en bij het monument voor de Beeselse oorlogsslachtoffers. Om 20.00 uur wordt er een minuut stilte gehouden. Na afloop bent u uitgenodigd voor een kop koffie/thee een stuk vlaai bij de Troubadour.