Koningsdag 2019

dinsdag 16 april 2019

Samen zorgen we voor feest oppe Ruiver!

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag! Van ’s morgens tot ’s avonds kun je Koningsdag vieren in Reuver. Van een Koningsdagoptocht met de mooist versierde fietsen, steppen of rolstoelen tot en met een springkussen, kinderanimatie en live-muziek op het marktplein in Reuver.

Versier je fiets, step of rolstoel en doe mee!

Een samenwerkingsverband van PSW en de Zorggroep organiseert met hulp van vele vrijwilligers en onder muzikale begeleiding van Trommel- en fluiterkorps Sint Barbara Reuver en het Philharmonisch Gezelschap Reuver een Koningsdagoptocht voor alle kinderen en belangstellenden uit de gemeente Beesel. Versier je fiets, step of rolstoel en kom om 9.50 uur naar het terrein van PSW (opzij van voormalig schoolplein BS den Roover). De optocht vertrekt om 10.10 uur!

Route Koningsoptocht

De Koningstocht vertrekt vanaf Den Roover via de Rijksweg en Pastoor Vranckenlaan naar de ingang van de Lambertuskerk, waar een serenade gegeven zal worden aan de gedecoreerden. De optocht gaat vervolgens via de Karel Doormanlaan, Pastoor Rijnderslaan en Bösdaellaan richting Bösdael, waar we tussen de gebouwen door naar het plein voor de Brasserie lopen. Vanaf 10.30 uur zijn er op dit plein enkele optredens en is de prijsuitreiking voor de drie mooist versierde fietsen, steppen of rolstoelen. Ook dit jaar krijgt iedere deelnemer aan de Koningstocht een gratis ijsje.

Wij nodigen iedereen van harte uit om langs de route te staan en/of met ons mee te lopen. Het zou heel leuk zijn als er langs de route versierd en/of gevlagd wordt!

Springkussens, animatie, brandweerauto, live-muziek

Ook dit jaar organiseren de Reuverse Vrienden van de Koning weer vertier op het marktplein in Reuver. Een springkussen, kinderanimatie, touwtje trekken en ook Brandweer Beesel-Reuver komt weer met een grote brandweerauto. Uiteraard is er live-muziek van Joekskepelbend Wa’n Brass.