Doe de bijen en vlinders een plezier!

dinsdag 2 april 2019

Doe mee met de inzaaiactie en doe de bijen en vlinders een plezier!

Gemeente Beesel doet ook dit jaar weer mee aan het project Bloem- en Vogelrijke akkerranden. Dit initiatief van de Plattelands coöperatie maakt het mogelijk om bloem- en vogelrijke akkerranden en overhoeken in te zaaien.

In Beesel wordt 5 hectare aan bloemrijk zaad beschikbaar gesteld aan agrariërs, particulieren of buurtorganisaties tegen een kleine eigen bijdrage. Zo levert u op een laagdrempelige wijze een bijzondere meerwaarde aan een mooi landschap en biodiversiteit. Bijen en vlinders zijn u dankbaar!

De (vooral solitaire) bijen die in de bloemenzee vertoeven zijn van grote economische betekenis voor de Land- en Tuinbouw. De bloem- en vogelrijke kruidenmengsels bestaan mogelijk uit o.a. Cosmea, Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit, Gele Kamille en nog ca. 10 soorten!  De mengsels zijn niet woekerend, dus bevatten geen ruigtekruiden.

Heb je in ‘t landelijk gebied een agrarische rand of als plattelandsbewoner gewoon een overhoek
of akkerrand om bloemrijke kruiden in te zaaien??

Mail uiterlijk 10 april het ingevulde aanmeldingsformulier aan de Plattelandscoöperatie, info@plattelandscooperatie.nl. Het aanmeldingsformulier kunt u vinden op de website www.plattelandscooperatie.nl

Hierop staan de voorwaarden en wees op tijd!