Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Pubben

woensdag 20 maart 2019

Gerard Pubben met zijn koninklijke onderscheidingAfgelopen dinsdag 19 maart reikte mevrouw Dassen een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Gerard Pubben (1950). De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van zijn afscheid als penningmeester tijdens de ledenvergadering van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. De heer Pubben werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerard Pubben is dit jaar 30 jaar actief als penningmeester van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. Deze vereniging heeft inmiddels 15 werkgroepen die allemaal een eigen financiële boekhouding voeren met hem als eindverantwoordelijke. Tevens was hij jarenlang betrokken bij de organisatie van talrijke verenigingsactiviteiten.

Vanaf 2009 is hij voorzitter van de Tour- en Wielerclub (TWC). Hier zet hij zich met name in voor fondsenwerving  en het binnenhalen van sponsors. Hij is dit jaar voor de 25e keer een van de drijvende krachten in de organisatie van de jaarlijkse ATB Maas- en Grenslandtocht.

Bij de Stichting Groene-Kruis-Vriend is Gerard Pubben vanaf 2010 voorzitter. Deze organisatie zet zich in voor morele steun aan sociaal werk en maatschappelijke gezondheidszorg in de gemeente.