Cursus ‘Mantelzorg in balans’

maandag 11 maart 2019

Wat moet ik doen als het me teveel wordt als mantelzorger?

Natuurlijk doe je het met alle liefde. En toch. Mantelzorg wordt vaak ongemerkt zwaarder naarmate je langer voor een zieke naaste zorgt.

Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg Beesel dit voorjaar  weer een cursus die is gericht op het voorkomen van overbelasting. De cursus is toegankelijk voor mantelzorgers woonachtig in de gemeente Beesel of zorgend voor iemand uit de gemeente Beesel. In twee bijeenkomsten krijgt je, aan de hand van je eigen situatie, handreikingen om zo goed mogelijk met moeilijke situaties om te gaan. Je wisselt ervaringen en tips uit en leert de zorg zo te regelen dat je er minder alleen voor staat.

Opzet cursus

De cursus bestaat uit twee avonden met elk een eigen thema.
De eerste avond ga je op zoek naar signalen van overbelasting en hoe je hiermee in je eigen situatie om wilt en kunt gaan.
Avond twee helpt je om hulp te vragen aan mensen en instanties die je kunnen helpen.
Doel van de cursus is dat je na twee avonden jezelf als mantelzorger beter kent en weet hoe je overbelasting kunt voorkomen.

Wanneer: woensdag 3 en 17 april  2019
Hoe laat: van 19.00 uur tot 21.30 uur
Locatie: Offenbeckerhof, Amerslosestraat 1, 5953 KV Reuver
Kosten: geen
Cursusleider: Margriet van Glabbeek

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden vóór 25 maart bij voorkeur  via e-mail vera.jacobs@beesel.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer  of telefonisch via  Steunpunt Mantelzorg Beesel 06-52669029 (maandag, dinsdag en donderdag). Wij nemen contact met je op om samen te bespreken of deze cursus bij je situatie past.

Zonder aanmelding kan er niet worden deelgenomen aan deze cursus.