Bent u onze gast?

maandag 11 maart 2019

Hoe neemt de gemeente besluiten?
Wat doen de burgemeester en wethouders?
Wat is de rol van de gemeenteraad?
Kan ik ook raadslid worden?
Zomaar een aantal zaken die u zich ongetwijfeld wel eens heeft afgevraagd.
Natuurlijk kunt u veel antwoorden op uw vragen vaak vinden via het internet, maar wij hebben een veel leukere manier om u te informeren over het gemeentebestuur. U kunt namelijk ‘Gast van de raad’ worden!

Wat houdt het in?

Telkens, voorafgaand aan een besluitvormende raadsvergadering, ontvangen wij de Gasten van de raad met een kopje koffie en een stukje vlaai. ‘Wij’ zijn burgemeester Petra Dassen, griffier Esther Apeldoorn en één of twee raadsleden. We vertellen u iets over het besturen van de gemeente en proberen uw vragen over dit onderwerp zo goed mogelijk te beantwoorden (het is overigens niet de bedoeling om uw persoonlijke aangelegenheden met de gemeente hier te bespreken). Aansluitend kunt u als Gast van de raad de besluitvormende raadsvergadering bijwonen. Deze sluiten we af onder het genot van een drankje.

Wanneer en waar?

De eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering vindt plaats op maandag 25 maart 2019. Aangezien de raadsvergaderingen standaard om 19.30 uur starten is de ontvangst van de Gasten van de raad om al om 18.30 uur op het gemeentehuis te Reuver.

Aanmelden

U kunt zich uiterlijk woensdag 20 maart aanmelden. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 077 474 9292 en vragen naar Petra Denessen of per e-mail aan petra.denessen@beesel.nl

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen neemt u dan eveneens telefonisch of per e-mail contact op met Petra Denessen.