Proficiat!

vrijdag 1 maart 2019

Proficiat!

Petra Dassen met ambtsketen van gemeente BeeselDe gemeente Beesel feliciteert haar ‘burgermooder’ Petra Dassen-Housen met haar voordracht tot nieuwe burgemeester van Kerkrade! We zien het als een mooie en logische stap voor haar: terug naar de roots en tegelijkertijd met een nieuwe uitdaging aan de slag. We bedanken Petra met heel ons hart voor de verbinding die ze gebracht heeft en het mooie elan dat mede door haar inzet in deze gemeente - zowel binnen het gemeentehuis, als zeker ook in de gemeenschap - aanwezig is.

GewoonSamen

We complimenteren Kerkrade dat ze uit de vast vele goede kandidaten deze kanjer gekozen hebben.
Vanuit onze kennis weten we zeker dat het een meer dan goede keuze is. Een echte topvrouw. Dat heeft ze o.a. bewezen doordat ze maar liefst tweemaal verkozen is tot beste burgemeester van een kleine gemeente. De Beeselse slogans ‘GewoonAnders’ en ‘GewoonSamen’ zijn haar op het lijf geschreven.

Loslaten wat je lief is

Natuurlijk is er persoonlijk gemis in Beesel, om de persoon Petra die we met zijn allen zo waarderen. Een waar dilemma: iemand een volgende stap gunnen en mede trots zijn dat die stap - mede door de leerervaringen in Beesel - gezet kan worden, en tegelijkertijd verdrietig zijn en weten dat met haar vertrek een bepaald hoofdstuk wordt afgesloten.

Krachtige toekomst

Vanuit vertrouwen zien we de toekomst tegemoet: Beesel is een krachtige gemeente en kent een nog krachtigere gemeenschap. Vanuit die basis gaan we als ‘gemeente in gemeenschap’ voortbouwen. In lijn met de Ambitie-agenda van College en raad. We zien uit naar een voorspoedig verlopend traject dat zal leiden tot een nieuw Beesels boegbeeld. Hiervoor worden op dit moment reeds de eerste stappen gezet.


Gemeenteraad, wethouders en ambtelijke organisatie van de gemeente Beesel

foto Petra Dassen: Sandra Huntjens