Titel ‘Fairtrade Gemeente Beesel’ verlengd

maandag 25 februari 2019

De werkgroep Beesel Bewust Anders heeft onlangs verlenging aangevraagd voor de titel ‘Fairtrade Gemeente’. De jury van Fairtrade Gemeente heeft de aanvraag positief beoordeeld. Voor de komende twee jaar mag gemeente Beesel zich weer ‘Fairtrade Gemeente’ noemen.

Deelnemers bedankt!

Zonder de medewerking van veel lokale ondernemers, organisaties, verenigingen en inwoners was het ons niet gelukt om de titel te behouden, laat Chantal Beerens, coördinator van de werkgroep weten. Daarom willen wij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan onze campagne: “Wij doen mee! Gemeente Fairtrade”! De winkeliers die meedoen, zijn te herkennen aan de campagnesticker op de deur. Andere deelnemers dragen bij door fairtrade koffie en thee op kantoor of in de kantine te gebruiken, door fairtrade producten te verkopen of mee te doen aan de duurzame markt de BeLeef Fair Reuver. Wij waarderen jullie bijdrage enorm!

Aandacht voor eerlijke handel

Door mee te doen aan de fairtrade campagne, vragen we in Beesel aandacht voor eerlijke handel. We roepen inwoners op om meer fairtrade producten te kopen. Daardoor krijgen producenten in ontwikkelingslanden ook een eerlijke prijs voor hun product en werknemers een eerlijk loon. De lokale bevolking krijgt een echte kans op een beter leven. Met de extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen. Het is toch mooi als wij daar een steentje aan kunnen bijdragen.

Doe je ook mee!?

Iedereen kan mee doen. Door af en toe een fairtrade product te kopen, doe je al mee. In veel lokale winkels vind je een breed assortiment fairtrade producten, zoals bananen, rijst, koffie en thee, suiker, ontbijtproducten en bloemen. Ze zijn herkenbaar aan het Max Havelaar logo. Ook kun je een Wereldwinkel of WAAR winkel bezoeken voor een leuk en eerlijk cadeautje. Wil je actief aan de slag? Sluit je dan aan bij onze werkgroep! We kunnen altijd hulp gebruiken bij onze activiteiten.

Meer informatie vind je op: www.fairtradegemeenten.nl en www.facebook.com/beeselbewustanders.
Voor vragen kun je mailen naar info@beesel.nl.