Scholenconcert 2019

dinsdag 19 februari 2019

Muziek(onderwijs) stimuleert de creativiteit van kinderen. Samen muziek maken leert kinderen rekening te houden met elkaar en geeft bovenal veel plezier. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Goed kunnen luisteren naar muziek heeft een positief effect op de taal- en rekenontwikkeling. Door muziek worden verbindingen in de hersenen tussen de motorische en zintuiglijke gebieden gestimuleerd en het bevordert discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. De gemeente Beesel stimuleert muziekonderwijs samen met Basisschool Meander, Bosdael, Het Spick en OJBS de Triolier en de lokale muziekverenigingen.

Bent u benieuwd naar de muzikale prestaties van de kinderen? Kom op maandag 8 april 2019 vanaf 18:30 uur naar het grote scholenconcert  voor én door alle leerlingen van de vier basisscholen in de gemeente Beesel. Het concert vindt plaats in Zalencentrum De Schakel. Noteer de datum alvast in uw agenda!