Duitse scholier Benedict Bouscheljong loopt stage bij gemeente Beesel

maandag 4 februari 2019

Naar aanleiding van een oproep van de gemeentes Beesel en Brüggen heeft de 17-jarige scholier  Benedict Bouscheljong zich gemeld voor een stage bij de Nederlandse buurgemeente Beesel. De eerste dag werd Benedict ontvangen door het college van de gemeente Beesel. Gedurende de periode van twee weken zal hij binnen diverse teams van de gemeente een kijkje nemen. De stage komt voort uit de voorgenomen strategische samenwerking tussen de gemeentes Beesel en Burggemeinde Bruggen.

Snuffelstage

Doel van de stage is te ervaren wat het is om bij een (Nederlandse) gemeente te werken. Concreet gaat het om 10 werkdagen in de periode van 28 januari 2019 tot en met 8 februari 2019. Meer dan even snuffelen aan de verschillende vakgebieden zit er dan ook niet in, maar dit is voldoende. De gemeente Beesel wil Benedict een zo breed mogelijk spectrum van terreinen aanbieden: van bestuur tot uitvoering van beleid tot ondersteuning, uiteraard binnen alle teams en geledingen in onze organisatie. Benedict hoopt door zijn stage zijn Nederlands te verbeteren. Hij is erg benieuwd naar en geïnteresseerd in de verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse gemeenten.

Europese school

Benedict Bouscheljong heeft eerst in Waldniel op de Janusz Korczak Realschule gezeten. Op deze school heeft hij Nederlands geleerd. Momenteel studeert hij aan het Gymnasium St. Wolfhelm, eveneens in Waldniel. Als Europese school binnen Noord-Rijnland-Westfalen wil het Gymnasium St. Wolfhelm zijn studenten voorbereiden op wonen en werken in Europa. Het belangrijkste doel van het Europese profiel is dat jongeren Europa ervaren als een integraal onderdeel van hun leven terwijl ze nog op school zitten, om het Europese denken te versterken en om persoonlijke contacten te leggen.