Succesvolle Kids Challenge

maandag 28 januari 2019

Op woensdagmiddag 23 januari ontvingen we elf kinderen op het gemeentehuis van Beesel. Deze kinderen hadden, in drie groepen, allemaal gereageerd op de oproep van de gemeente om een duurzaam idee in te sturen. 

De opdracht was om een duurzaam idee te verzinnen dat we dit jaar in de gemeente kunnen uitvoeren.

En dat was deze kinderen gelukt! Ze mochten hun idee presenteren voor een jury. De ideeën gingen over het scheiden van afval, het verminderen van afval en plastic en regenwater opvangen in mooie, duurzame regentonnen.

Alle drie de ideeën waren super goed, maar uiteindelijk won de groep van basisschool Bösdael, die graag meer afval willen scheiden op school. Zij gaan nu een prototype maken van hun afvalkar. Met dit prototype gaan we samen aan de slag om deze vervolgens ook echt in de school neer te zetten!