Stem op Limburgs project ArcheoRoute

woensdag 23 januari 2019

ArcheoRoute Limburg genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs

De ArcheoRoute Limburg is genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs: dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis van het afgelopen jaar. De ArcheoRoute Limburg is een parelketting van ontsloten Limburgse archeologische verhalen door heel de provincie heen. De nieuwste digitale technieken maken deze verhalen zichtbaar. Hiermee draagt archeologie bij aan een bijzondere ervaring met veel beleving en impact. De eerste locatie is in oktober 2018 in Reuver (gemeente Beesel) geopend in het park Oppe Brik.

‘Zeer vernieuwend’

De ArcheoRoute Limburg is te herkennen aan een meer dan twee meter hoge stalen speer, op de plek van een archeologische vindplaats. De boodschap bij de archeologische vindplaatsen is: ‘Hier op deze plek heeft zich een bijzonder verhaal afgespeeld. Ga mee de geschiedenis in en ontdek de link met het heden!’ 'Mixed reality' vertelt het bijhorende verhaal. Deze toont de gebruikers de ‘echte wereld’ (zoals in Augmented Reality), maar projecteert hierin levensechte virtuele objecten (zoals in Virtual Reality). Dat maakt dit project zeer vernieuwend. Daarnaast bevat de ArcheoRoute een spelelement: bezoekers kunnen per locatie een 3D-element van een archeologisch icoon verzamelen.

De website van ArcheoRoute Limburg informeert bezoekers over alle vindplaatsen en biedt aanvullende informatie en verwijzingen naar musea. Download de ArcheoRoute in de Google Play Store of AppStore.

Samenwerking

De ArcheoRoute is een initiatief van de Provincie Limburg in samenwerking met de lokale gemeentes, historische verenigingen en Limburg Marketing. Er zijn intussen archeologische locaties geopend in gemeente Beesel, gemeente Weert, gemeente Venray, gemeente Roermond, gemeente Roerdalen en gemeente Eijsden-Margraten.

U kunt tot en met 31 januari 2019 stemmen voor de Geschiedenis Online Prijs via https://geschiedenisonlineprijs.nl/.