Maakt u zich zorgen over iemand die eenzaam, kwetsbaar of verward is? Of ervaart u zelf dit soort gevoelens? Blijf er niet mee zitten en neem contact op met het lokale meldpunt 'Ik maak me zorgen'.  Het kan gaan over een persoon die geïsoleerd leeft en kampt met uiteenlopende problemen, zoals schulden, verwaarlozing, vervuiling, ziekte, alcohol en drugsgebruik, eenzaamheid en meer. Soms vragen deze mensen geen hulp, maar maakt u zich toch zorgen.

Contactgegevens

U kunt contact op nemen met het meldpunt via Anja Berden, Medewerker ggz  (Vincent van Gogh), Cindy Voesten, Maatschappelijk werker (Synthese), Robin op de Laak, Maatschappelijk werker (Synthese) en Marjelle Coppers, Maatschappelijk werker (Synthese). Het meldpunt werkt indien nodig samen met lokale organisaties zoals bijvoorbeeld het steunpunt eenzaamheid.

U kunt ook altijd bellen naar het algemene telefoonnummer van Synthese: 077 - 751 64 00.

Anja, Cindy, Robin en Marjelle zijn bereikbaar tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag. Voor meldingen buiten dit bereik kunt u contact opnemen met het regionale Meldpunt Signaal via 0900-0116. Kijk voor meer informatie op www.meldpuntsignaal.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Wie kan er melden

Iedereen die zich zorgen maakt over een ander en hier zelf geen raad mee weet. Een familielid, kennis, buurvrouw, postbode, kassamedewerker, woningbeheerder, of iemand namens een vereniging, dat maakt niet uit. Het is fijn als mensen oog hebben voor elkaar.

U kunt uiteraard eerst zelf proberen contact te leggen met de persoon waar u zich zorgen over maakt. Lukt dat niet of wilt u liever alleen melden? Bel of mail met Anja en Debbie. Dit mag ook anoniem. Zij doen er alles aan om met de betreffende persoon en zijn of haar omgeving in contact te komen en te onderzoeken of er ondersteuning nodig is.