Online regelen (€ 152,75)

U kunt op dit moment online alleen nieuwe gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Het verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart is nog niet online mogelijk. Dat gaat nog alleen via het papieren aanvraagformulier.

Wilt u het aanvraagformulier thuisgestuurd krijgen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 077 - 474 92 92. U kunt het aanvraagformulier ook afhalen op het gemeentehuis.

Voor vragen en advies kunt u terecht bij het Samenlevingsloket of uw consulent.

Voorwaarden bestuurderskaart

  • U bestuurt zelf het voertuig
  • U kunt geen 100 meter achter elkaar lopen

Voorwaarden passagierskaart

  • U bent van deur tot deur afhankelijk van de hulp van de bestuurder
  • U kunt geen 100 meter achter elkaar lopen

Heeft u uw aanvraag ingediend? Dan beoordeelt de gemeente of er medische informatie nodig is. Als dit het geval is belt een medewerker van de gemeente u op en nodigt u uit bij een onafhankelijke arts.

Kosten

Een aanvraag voor gehandicaptenparkeerkaart kost € 152,75. Deze kosten betaalt u ook als de gemeente, op basis van het medisch onderzoek, concludeert dat u niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Het verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart kost € 44,95.

Bent u uw parkeerkaart kwijt geraakt? Een vervangende parkeerkaart kost € 15,85.

Instellingenkaart

Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen de instellingen de bewoners samen vervoeren. Zo hoeft niet voor iedere bewoner apart een kaart aangevraagd te worden