Hulp voor Oekraïners

donderdag 10 maart 2022

Op dit moment ontvangen we veel vragen van inwoners over de mogelijkheid om hulp te bieden aan de Oekraïners. Het is ontzettend hartverwarmend om te zien dat onze gemeenschap haar steentje wil bijdragen.

Vraag en aanbod

Een kamer aanbieden aan een vluchteling? Vrijwilligerswerk doen? Of spullen brengen? Veel Nederlanders willen iets betekenen. Hulporganisaties en overheidsinstanties maken hier nu afspraken over en zetten de bijbehorende logistiek op. Op het platform Nederland voor Vluchtelingen maakt VluchtelingenWerk Nederland inzichtelijk waar men met vraag en aanbod terecht kan. Bekijk daarom op Nederland voor Vluchtelingen welke mogelijkheden er voor u zijn om te helpen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk Nederland.

Opvang en voorzieningen voor Oekraïners

Oekraïense vluchtelingen mogen zonder visum legaal in Nederland blijven. Het is daarom voor de meeste Oekraïners niet nodig om asiel aan te vragen. Maar ze hebben wel opvang en voorzieningen nodig. Heeft u een opvanglocatie ter beschikking? Neem dan contact op met Vluchtelingenwerk en Takecarebnb.