Gemeente Beesel leeft mee met Oekraïne

donderdag 3 maart 2022

Afgelopen week zijn we geconfronteerd met de Russische inval in Oekraïne. Een daad van ongekende agressie. We veroordelen deze aanval ten scherpste. We zien hartverscheurende beelden van de bevolking van Oekraïne die in een afschuwelijke oorlogssituatie is beland.

Burgemeester Bob Vostermans: “We volgen de ontwikkelingen in Oekraïne op de voet. Het is verbijsterend en onacceptabel wat daar gebeurt. Onze gedachten zijn bij de inwoners van Oekraïne, onze inwoners met een Oekraïense achtergrond en alle andere mensen die getroffen worden door deze oorlog. We denken aan u en leven met u mee.”

Op dit moment ontvangen we veel vragen van inwoners over de mogelijkheid om particuliere hulp te bieden aan de Oekraïners. Het is ontzettend hartverwarmend om te zien dat onze gemeenschap haar steentje wil bijdragen. Laten we elkaar steunen waar mogelijk. We hopen samen met u dat de vrede snel terugkeert.

College van burgemeester en wethouders