Week van de Pleegzorg: Open je Wereld

vrijdag 5 november 2021

Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is veilig opgroeien in een liefdevol gezin niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleeggezinnen die voor deze kinderen het licht op groen zetten. Ondanks alle geweldige pleeggezinnen, gezinshuizen en zorggezinnen die zich op dit moment met alle liefde inzetten voor kwetsbare kinderen, zijn er nog steeds veel kinderen voor wie nog geen geschikt gezin is gevonden. Ook in Noord-Limburg. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleegouders. 

Pleegouders gezocht

En wie gunt een kind niet een echt thuis? Daarom hebben in de regio Noord-Limburg de gemeenten en de jeugdzorgaanbieders samen met Thuis door jou de handen ineengeslagen om alle kinderen zo thuis mogelijk op te kunnen laten groeien. Om een kind ook echt de plek te bieden waar hij kan groeien en bloeien. Daar maken zij zich hard voor. Om echt goede matches te kunnen maken, zijn we op zoek naar nieuwe pleegoudes. 

De Mogelijkheden

Wist je dat je op verschillende manieren pleegouder kunt zijn? Zo kun je in deeltijd pleegouder worden, kiezen voor tijdelijke opvang, of acute opvang in noodsituaties. Ook een meer coachende rol vervullen voor een tiener is mogelijk. Ontdek welke manier van pleegzorg
bij jou past en doe de test op de website van Open je Wereld. Ook kun je in het online magazine de vele mogelijkheden bekijken. Of vraag het gratis magazine aan via 0475 588 444 of via e-mail.