Beesel is het waard om ontdekt te worden

donderdag 8 oktober 2020

Een compleet overzicht van ondernemers in en rondom de centra is gebundeld op de website www.ontdekbeesel.nl. Een initiatief van enkele ondernemers, centrummanagement met ondersteuning van de gemeente Beesel. Doel is om bezoekers snel te informeren over het aanbod en lokaal kopen te stimuleren.
In de gemeente Beesel was nog geen specifieke site waarop informatie gebundeld stond over het aanbod in de centra van Beesel, Offenbeek en Reuver en het toeristische aanbod. De afgelopen maanden hebben enkele ondernemers, de centrummanager en de gemeente samengewerkt om een overzichtelijke site te ontwikkelen en een bijpassend logo. Ook de naam werd gezamenlijk gekozen. De initiatiefnemers vinden het van belang om het lokale aanbod te bundelen en te presenteren en zo ook consumenten te verleiden om lokaal te besteden. De site is voor lokale inwoners, dagjesmensen en toeristen.

Dank voor alle inzet

“De afgelopen maanden waren voor veel ondernemers niet makkelijk. Het aanscherpen van de regels door de landelijke overheid heeft de noodzaak om het lokaal kopen te stimuleren alleen maar versterkt. Ook het samenwerken tussen ondernemers wordt steeds belangrijker. Om toekomstbestendige centra te houden, is het van belang dat we zoveel mogelijk de handen in een slaan. Als gemeente hebben we het initiatief ‘Ontdek Beesel’ dan ook meteen omarmd, gesteund en financieel mogelijk gemaakt. Hiermee willen we de ondernemers in onze gemeente extra ondersteunen. Wij waarderen de inzet van alle werkgevers en medewerkers enorm en zeggen hiermee ‘dankjewel’. Met name in deze coronatijd is het niet altijd even makkelijk om winkels, kantoren en horeca op een goede manier toegankelijk te houden”, aldus wethouder Debbie Heesakkers.

Samen lokaal besteden promoten

Centrummanager Sander Mattheijssen: “We vragen ondernemers de site bekendheid te geven. Dit kan via hun eigen website, nieuwsbrief, folder of social media kanalen. Wethouder Debbie Heesakkers en ik gaan op pad om bij de ondernemers in en rondom de centra posters af te geven om de site te promoten. Ontdek Beesel kan alleen gezamenlijk tot een succes worden gemaakt. Volgend jaar evalueren we het initiatief.”

Wethouder Debbie Heesakkers roept op om de krachten te bundelen om zo het lokaal besteden te promoten. “Zolang er geen vaccin is, zijn we nog niet van het virus af. In de tussentijd moeten we zoveel mogelijk mensen de kans bieden onze prachtige gemeente te ontdekken, want we zijn het meer dan waard”, aldus de wethouder.